DOLAR 35,6639 0.04%
EURO 37,2050 0.14%
ALTIN 3.145,46-0,43
BITCOIN 3619878-3.5801%
Elazığ

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Engelli Raporu Oranı Düşme Nedenleri

Engelli Raporu Oranı Düşme Nedenleri

Engelli raporu oranı neden düşer, engelli oranım düştü, ne yapmalıyım, engelli rapor oranı düşme nedenleri nelerdir yazımızın devamında yer almaktadır.

ABONE OL
Ekim 9, 2024 10:06
Engelli Raporu Oranı Düşme Nedenleri
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Engelli raporu oranı düştü ne yapmalı sorusu merak edilmekte ve kişiler bu sorunun cevabını internet üzerinden araştırmakta ve çözüm yolları aramaktadır.

Engelli rapor oranları belirli dönemlerde çıkan sağlık yönetmelikleri ile değişmektedir. Günümüz teknolojisi Tıp’ın gelişmesi ve yeni tedavi yöntemleri bulunması nedeniyle bazı hastalıkların oranları da değişmektedir.

Engelli raporu nedir?

Engelli raporu devlet hastaneleri ve yetkilendirilen kurumlarından alınması gereken resmi bir belgedir. Bu belgenin üzerinden Engelli rapor oranı bulunmaktadır. Raporda bu oranın en az % 40 ve üzerinde bir rakamla ifade edilmesi gerekmektedir. Doğuştan ya da tüm vücut fonksiyon kaybı en az %40 ve üzeri olması durumunda tam teşekküllü hastanelerden alınan sağlık kurul raporudur. Engelli raporu için başvuru yaptınız ve en az % 40 oranında engelli raporu aldığınızı düşünürsek, engelli haklarından yararlanırsınız.

Engelli raporu oranı neden düşer?

Devletimizin çıkardığı yönetmelikler gelişen teknoloji ve yeni tedavi yöntemleri ile hastalıklara verilen engelli oranları her gün düşmektedir. Engelli bir kişi %50 oranında engelli raporu bulunurken, değişen yönetmelik ile beraber oranında düşme yada yükselme görülebilir. Engelli oranı düşen binlerce kişi olduğu bilinmektedir. Bunun sebebi mevcut hastalığında yeni tedavi methodlarının bulunması, yeni bir ilaç geliştirilmesi gibi sebepler olabilir.

Tıp dünyasında yaşanan gelişmeler sayesinde, hastalıkların iyileşme oranları gün geçtikçe yükselmektedir. Bu nedenle yönetmeliklerde kullanılan hastalık skorları da değişiklik gösterir. Sağlık kurulları engelli kişinin rahatsızlık oranı ve skorunu ölçerek, kişinin iyileşme hızını da göz önüne alarak engelli raporu oranında değişiklik yapabilir.

Engelli raporu düşen kişiler rapor oranlarını tekrardan yükseltmek için varsa yeni hastalıklarını bildirmesi gereklidir. Yeni hastalıkların tespiti rapor oran skorunu yükseltmektedir.

Engelli oranım düştü, ne yapmalıyım?

Kişinin engel oranı düşmesi söz konusu olması durumun da, engelli raporunuz %39 şeklinde onaylandı ve daha fazla yüzde ile çıkmasını bekliyorsanız ve bu durumdan eminseniz işlem il sağlık müdürlüğüne başvuru yaparak, rapor oranına itiraz etmelisiniz.

Sürekli raporlarda engel oranını düşmesi söz konusu ise yenileme yapılması önerilmez. Gerekirse süreli olan vergi indiriminden vazgeçin, ama rapor yenileme yoluna gitmeyin. Ancak bu dediğimiz sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008 tarihinden önce olan 4A sigortalıları için geçerli değil. Çünkü onların erken emeklilikleri vergi indirimi şartına bağlı ve erken emekli olabilmeleri için vergi indirimi almak zorundalar.

Engelli rapor oranı düşme nedenleri nelerdir?

Engelli raporu olan kişilerin rapor süreleri bitmeden engelli raporu yenilemesi yapması gereklidir. Engelli rapor yenileme işlemi yenileme süresi geldiği tarih ile tam teşekküllü devlet hastanesine başvurulmalıdır. Kişi başvurusunu yaptıktan sonra alacağı yeni rapor oranında düşme durumu olabilir. Rapor oranı %40 altına düşmesi durumunda engelli haklarını kaybedebilir.

Engelli rapor oranı düşme sebepleri kısaca incelemek gerekirsek;

  • Devlet tarafından çıkarılan yeni yönetmelikler
  • Devlet Politikaları
  • Yeni tedavi yöntemleri
  • Kişinin İyileşme Hızı

gibi nedenlerden dolayı engelli rapor oranlarında düşmeler görülmektedir.

Engelli raporu nereden alınır?

Engeli raporu almak için devletin tam teşekküllü hastaneleri yetkilendirmiştir. Bu hastanelerin listesi zaman zaman güncellenmektedir. En güncel hastanelerin listesine Engelli Raporu Veren Hastaneler bağlantısını kullanarak ulaşabilirsiniz. İkametgah ettiğiniz en yakın hastaneye başvurmanız yeterlidir.

Hastanelerde engelli raporu düzenlemek için sağlık kurulu birimleri bulunmaktadır. Engelli raporu almak isteyen kişi şahsi olarak yada velisini yönlendirerek başvuru yapabilir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.